2022-12-29
今日同同事喺旺角做完野已經兩點,就黎左亞參食野,呢度雖然唔係雅蘭正門地庫,不過好易搵,門口唔大,不過餐廳又入面座位闊落,都坐得舒服,店員都親切好客。出名大胃王既同事仲要超肚餓,所以叫左兩個餐,再加個多士同蝦餅。最後,食好多野既佢都食唔晒。亞參去骨海南雞飯跟清雞湯-暫時係我食過最其中一間好食既海南雞飯,雖然比出而既貴啲,但係值既,雞滑夠味,點唔點醬都好味,仲有個湯都好好飲。明爐酸辣亞參魚-熱辣辣明爐原條䱽魚,條魚完全唔腥,肥美新鮮又夠滑,再配埋湯底有蕃茄,秋葵同圓茄子,超足料,酸酸地開胃惹味,同事食左餸一大碗飯。班蘭咖吔多士-用左麥包再夾住咖吔同厚牛油,麥包一啲都唔鞋,同事差啲未影相就放左落口,唔使講都知好味。香煎手作蝦餅-一共有三件,蝦餅煎到金黃色,爽口彈牙重蝦味,唔點醬已經好好味。馬來拉茶/ 南洋咖啡-我本身唔飲拉茶,同事話夠濃夠滑,而南洋咖啡☕️就香濃得黎唔會苦。