真心不騙,呢個台灣過江龍有料到,奶茶果茶都超出期望,值得一戰👍🏻!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍹 柚香茉芽 無糖 HK$33> 清爽葡萄柚與茉韻青翠茶香・味道:解暑必飲!一入口陣柚子汁就湧埋嚟,完全唔澀夠甜🫶🏻!之後茉莉青茶陣茶香就會慢慢出嚟,兩者好夾👍🏻!btw無糖夠㗎喇,因為無糖都有柚子汁本身甜味,本波覺得個甜已經足夠了~・口感:有少少柚子果粒,鍾意佢陣茶嘅清幽好出,柚子同茶都唔澀,薄身順喉,係9秒9就清晒,0負擔感嘅手搖d(`・∀・)b🧋 黑玉歐蕾 HK$42> 台灣經典熟成奶茶與Q彈黑糖珍珠・味道:【震驚七百萬人】無糖但茶奶平衡係奶茶出現了ฅ(๑*д*๑)ฅ!!!!!鮮奶奶香足,配上薄身青茶底,入口先飲到香然後茶,夾埋茶奶比例大概6:4,兩者係夾埋嘅,唔係分離,respect🫡!雖然話係黑糖珍珠但其實冇黑糖糖膠包住珍珠,唔似香港嗰啲食到成日漿住啲糖膠,我估係本身整珍珠時已經落咗黑糖,所以咬落微甜,冇咁甜又唔係冇晒甜呢下仲好!・口感:珍珠唔係煙韌,係軟熟!呢種咬口嘅珍珠喺香港唔常見,好咬但又唔會咬到牙骹軟,掂!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9

🍹 柚香茉芽 無糖 HK$33
> 清爽葡萄柚與茉韻青翠茶香
柚香茉芽

🧋 黑玉歐蕾 HK$42
> 台灣經典熟成奶茶與Q彈黑糖珍珠
黑玉歐蕾

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:打破咗「過江龍食店嚟香港,食物質素味道要打7折」嘅定劣,呢間掂!本波與波妹一致通過,值得為佢特突嚟海港城飲珍奶🥳!

2024-03-23
$38 (Tea)
柚香茉芽
黑玉歐蕾