2007-01-18 7 views
又係早堂之後的時間, 今次飲茶.都不是第一次來食了, 水準係麻麻, 但又未至於好差. 是日有一些五蚊特價點心, 都算平宜.一行九人, 當然沒有逐樣試. 我就試了以下點心:皮蛋瘦肉粥: 6分, 粥本身麻麻, 煲得太杰, 亦無乜皮蛋.蓮蓉煎餅: 7分, 蓮蓉不太甜, 不錯.山竹牛肉: 6分, 實實的牛肉球, 一般.煎腸粉: 7分, 豉油王煎腸粉, 豉油味幾香, 無煎得太穠.油菜: 6分, 弟兄C的至愛, 其實耳度碟油菜係好細碟, 仲幾老.雞飽仔: 6分, 飽入邊的肉比較肥, 飽本身就幾好味.排骨飯: 6分, 排骨比較肥, 蒸飯就幾入味, 當然不能跟林記相比.沒有驚喜的一餐. 都係頌揚一班人開開心心相聚一番. 不知弟兄J可否改變初衷, 繼續留低.真係有點點離愁別絮.同日下午去看生日快樂優先場. 是相當感動, 加上當日的心情, 眼淚不能自製地落下來. 奶茶真係好堅.
又係早堂之後的時間, 今次飲茶.

一行九人, 當然沒有逐樣試. 我就試了以下點心:

蓮蓉煎餅: 7分, 蓮蓉不太甜, 不錯.

山竹牛肉: 6分, 實實的牛肉球, 一般.

雞飽仔: 6分, 飽入邊的肉比較肥, 飽本身就幾好味.

真係有點點離愁別絮.