2022-11-01
識我既人都知我好鐘意食北京烤鴨🥹💓最近上網見到好多人推介呢間為與iSquare嘅霸王川莊🥰可以望住個維港景食中菜😍梗係要帶👦🏻去試吓啦!呢到既熱茶都幾有特色 係八寶茶🍵包括玄米、紅棗 桂圓、杞子、胎菊、陳皮、甘草同冰糖 飲前焗一焗 味道香濃又解膩🙌🏻🦆北京填鴨(新鮮製造 製作45分鐘)招牌嘅片皮鴨點可以唔叫😍半隻嘅份量好足夠兩個人食 燒得金黃香脆 亦都有黐住好多肉嘅鴨皮 鴨油香得泥好飽滿 肉質香口嫩滑🤣餅皮有十多塊 每塊中間都會夾住蒸爐紙 咁就唔會黐埋一齊啦👍🏻再配埋甜麵醬、青瓜條及京蔥等 食落唔會好膩🙈🦐火爆帶子鳳尾蝦呢個睇落去好健康😂 係男朋友要order😂用咗筍、芹菜、紅椒等去炒 再加埋大粒飽滿嘅帶子 唔會炒到過熟 蝦球大大粒 爽口彈牙 份量都唔少🙌🏻🫓原味霸王小籠包湯汁好飽滿 熱辣辣得黎 皮薄餡多🥰好出色!🍜正宗四川擔擔麵呢個係我食過最好食嘅擔擔麵🤤個人口感最鍾意擔擔面既花生味比較濃郁 呢間完全做到👍🏻 加上口感微辣 麵條好爽彈又掛汁!🍞甜奶迷你小饅頭迷你小饅頭一啖一個 外脆內軟 加埋煉奶食 好出色!🍌拔絲香蕉絕對值得打卡影相既一道甜品💓全人手製作嘅拔絲 香港好少地方有得食!!
🦆北京填鴨(新鮮製造 製作45分鐘)
🦐火爆帶子鳳尾蝦
🫓原味霸王小籠包
湯汁好飽滿 熱辣辣得黎 皮薄餡多🥰好出色!
🍜正宗四川擔擔麵
🍞甜奶迷你小饅頭
迷你小饅頭一啖一個 外脆內軟 加埋煉奶食 好出色!
🍌拔絲香蕉
絕對值得打卡影相既一道甜品💓全人手製作嘅拔絲 香港好少地方有得食!!一絲絲嘅糖漿配上軟滑既香蕉 香蕉嘅外層鋪滿左脆硬身嘅糖衣 口感雖然比較偏甜 但係食落滿足 為我嘅晚餐畫上咗完美嘅句號!