2024-04-29 634 views
其實我從來都冇寫過食評,但今次嘅遭遇真係令到我覺得要俾大家睇一睇小市民去食啲社交媒體網站推薦嘅食店嘅真實狀況。喺社交媒體網站見到網路紅人推介,就打算試吓。因為佢拍條片入邊啲食物嘅質素都幾好。一上到去坐低,我哋兩個人叫咗同田中同一個餐,點完餐之後等咗成15分鐘,啲餐點陸陸續續上嚟,但都冇杯熱茶,要我哋主動去問,不過我覺得呢啲都係小問題。因為食物質素係最緊要。見到條片咁吸引,雖然我知道每一次出餐都一定係有啲分別嘅,不過應該都唔會差太遠,就諗住自己一定係食返差唔多咁嘅嘢,點知(本身cap咗圖諗住俾大家睇吓影片vs實物,但係open rice 只俾上載自己影嘅圖)芒果片就變咗芒果粒粒海膽同三文魚子嘅份量同影片又好似有啲大分別 (尤其是三文魚子得個幾粒⋯⋯)最尷尬係呢碟牛,6片都咁細片(已經係未食過)同圖片嘅顏色同埋大小差得有啲太遠? 隻色亦都好瘀。烏冬份量都比想像中小,兩啖食完,不過味道係幾好嘅。最後食完返屋企仲要肚痛發燒,屙水屙咗幾次,唔知係我咁黑仔定係點,但係淨係咁樣嘅賣相真係有種受騙嘅感覺。 今日睇完醫生,食咗藥好咗好多了,都無打算追究啲咩,但希望俾大家睇到一個普通市民入到去所得到嘅食物

芒果片就變咗芒果粒粒

烏冬份量都比想像中小,兩啖食完,不過味道係幾好嘅。

最後食完返屋企仲要肚痛發燒,屙水屙咗幾次,唔知係我咁黑仔定係點,但係淨係咁樣嘅賣相真係有種受騙嘅感覺。 今日睇完醫生,食咗藥好咗好多了,都無打算追究啲咩,但希望俾大家睇到一個普通市民入到去所得到嘅食物係咩質素。