2018-10-15 48 views
加息,樓價開始回落,打算換樓嘅我哋,都開始搵緊樓。經紀今日call 我哋,話沙田花園城有筍盤,所以今晚去了睇樓,睇了一個單位之後,又要等另一個單位的業主返才可以睇,所以先到了附近的泰國餐廳食個飯,醫下個肚先。餐廳非常寬敞,充滿泰式feel,非常舒服。拿起餐牌,見呢個炸雞好似好得,就叫了一份。然後,再叫了兩個特飲、一個沙律、一個金邊粉、一份生菜包,今餐應該很豐富。特飲分別係【多D乳酪/多D/多D莓$52】和【驅魔師沙冰$36】。兩隻杯的造型好邪惡,係骷髏頭,不過,佢載住啲飲品就幾好飲。紅色嗰杯係【多D乳酪/多D/多D莓】,草莓味豐富,乳酪杰杰地好似飲奶昔咁。而藍色嗰杯就係【驅魔師沙冰】,呢杯飲落薄荷味重啲,所以入口清涼,都幾爽。【青木瓜MIX青芒果沙律$68】青木瓜、青芒果刨到好似意大利粉咁樣。本第佢哋的質地較硬身,唔似橙色的木瓜和黃色的芒果咁軟,所以可以刨成一條條。食落感到幾清甜幾爽脆。【唔係炒嘅街頭泰北生菜包$72】肉碎唔係炒熟的,所以較一般的都無咁油膩。味道有少少辣,比較醒胃。配合生菜包住食,脆脆的生菜口感,又幾唔錯喎。【鮮蝦炒金邊粉$98】賣相好靚,金邊粉外邊是被網狀的雞蛋絲包住

餐廳非常寬敞,充滿泰式feel,非常舒服。

【青木瓜MIX青芒果沙律$68】

【唔係炒嘅街頭泰北生菜包$72】

【鮮蝦炒金邊粉$98】
賣相好靚,金邊粉外邊是被網狀的雞蛋絲包住,上面還放著幾隻大蝦。

蝦肉夠爽彈,而且好鮮甜。至於個粉金邊粉的味道就甜了少少。加番啲青檸汁落去,味道又OK喎。

【西隆路邊炸雞$148】

炸雞係酥炸,香氣撲鼻而來。

醃得好入味,用手食夠過癮。

伴碟的咖喱汁麵包亦唔講得笑,好惹味。

時間啱啱好,呢頭食晒啲嘢,嗰頭經紀call 嚟,可以繼續睇樓。