2024-07-30
♨️其實已經相隔一段時間,未有品嚐佢哋嘅漢堡。今日第一次嘗試烤吞拿魚扒莎莎漢堡。一上枱,三文魚扒嘅暗粉紅色賣相就讓人垂涎欲滴。一口咬落去,更加係驚喜連連,彷彿正在品嚐新鮮刺身,肉質肥厚鬆化。搭配微甜軟嫩嘅洋蔥、爽脆紫椰菜,再加上酸甜嘅莎莎醬,整體感覺清新爽朗,層次分明,別有一番鮮甜滋味。♨️再次品嚐72小時安格斯牛小排漢堡,依然讓人驚艷。牛肉味道濃厚,肉質鬆軟。一口咬落去,BBQ醬汁爆滿口腔,完美地提升左整體風味。焦糖洋蔥混合烤蘑菇,香氣撲鼻,同羽衣甘藍嘅爽脆口感形成絕妙嘅對比。濃郁芝士更為呢款漢堡增添左豐富嘅層次感。漢堡包塗上牛油,微焦香濃,又不失令人愉快嘅鬆軟感覺,整體份量十足,讓人每一口都回味無窮。♨️伴碟薯條亦值得一讚,薯條飽滿粗壯,而且仍然保持一定暖度,金黃酥脆,再加上酸酸甜甜嘅沙律點綴其中,更增添幾分健康感覺。
♨️再次品嚐72小時安格斯牛小排漢堡,依然讓人驚艷。