2022-10-24
石門站一出來當然大家都知道有幾間嘢食,但係你又知唔知行遠啲,有一間質素幾好,價錢又合宜嘅飲茶地方呢?大概行8分鐘,就去到一個小人去嘅地方,呢間譽宴嘅下午茶質素,同埋佢所有點心嘅賣相,喺同級數嘅茶樓來講,我真係覺得我要比滿分佢!入到去人多,所以同傳統茶樓嚟講,佢係比較靜,其實咁樣仲啱我,我根本就唔鍾意好嘈雜嘅中式茶餐廳或者茶樓!識乜嚟講,你見到我叫咗好多嘢食,每一樣都係10分精美,十分之好食!有一個好貴嘅小籠包,本身我對佢期望都幾大,但係呢一個位真係要減少少分,因為我覺得佢唔值咁貴!大家下次可以試返普通小籠包就得啦!不過可能口味問題,可能你哋鍾意嘅撇除嗰啲點心,每人到四平八穩,幾好食!佢嘅甜品先係驚喜鐘嘅驚喜!估唔到中式茶餐廳整得咁好,可能佢喺酒店隔離,就陽道佢啲點心甜品質素到一致提升!同埋佢地方少少偏遠,所以識落去性價比又幾高!