2022-11-25
石門最近開咗好多食店,住沙田嘅我都成日走去石門搵食😋 見到呢間Pickabowl專賣美式魚生蓋飯,好啱我胃口!唔單止魚生飯咁簡單,仲混合咗美國同亞洲嘅食材,夠新鮮🌱一碗 #夏威夷四重奏 ,包括辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式熟蝦、牛油果及彩虹配菜!既惹味又新鮮。魚生經過醬汁醃漬,非常入味,送飯一流。牛油既營養又健康,一碗滿足晒我嘅需要🫶🏻唔好以為淨喺得魚生,小朋友可以叫慢煮雞胸配淡味醬油嘅親子Poke🥣。慢煮雞肉夠嫩夠juicy,淡淡醬油又喺送飯好幫手。加埋彩虹配菜夠健康colourful ,小朋友食得好開心🥳我地仲升級咗套餐,有鰹魚混布湯、溫泉蛋、黑糖布甸,將隻溫泉蛋倒埋落個Poke到,又多一份滋味😜