2024-06-04 250 views
今日同朋友喺沙田行完街,想食中菜,於是我朋友就介紹呢間中菜廳。一入到去店員就好熱情招待,枱與枱之間有間佢,坐得幾舒服。晚市餐牌都好多不同嘅食物款式,睇咗好耐先決定到食咩。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦見到餐牌已經覺得好吸引,上菜時鐵板好熱, keep住有好濃郁嘅香氣,店員幫我哋灑上白胡椒汁,嗰種香味係連隔籬枱都聞到,好震撼!龍蝦好大隻,肉質結實,而且好彈牙!食落去啖啖肉,配上白胡椒,相當惹味。雪梨無花果燉花膠湯呢碗湯好清甜,而且好足料,好適合夏天飲,消暑又滋補!啫啫蝦乾通菜煲一上菜已經香氣四溢,入面仲有好多蝦乾,鮮味十足。呢度嘅環境幾靚,應該係專做婚宴嘅場地,食物質素有水準,下次會想再約多幾個朋友過嚟食飯,試多啲唔同嘅食物,而且環境比較清靜,唔似其他酒樓咁嘈吵,係傾偈嘅好地方。

一入到去店員就好熱情招待,枱與枱之間有間佢,坐得幾舒服。

晚市餐牌都好多不同嘅食物款式,睇咗好耐先決定到食咩。

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦

雪梨無花果燉花膠湯
呢碗湯好清甜,而且好足料,好適合夏天飲,消暑又滋補!

啫啫蝦乾通菜煲
一上菜已經香氣四溢,入面仲有好多蝦乾,鮮味十足。