2010-09-01 599 views
尋日女朋友牛一, 特地去到海洋公園玩, 慶祝佢廿五歲生辰我地從正門入口入場, 所以先去了熊貓館睇熊貓, 正好睇完之後係一點鐘, 便順道在大熊貓餐廳食午飯, 未入去前, 見門口的poster食物相都好吸引, 而且以東南亞菜色做招徠, 應該都會唔錯的一入到去, 侍應就叫我地自己揀位坐, 雖然間餐廳睇落好似係有service的, 但原來係foodcourt形式, 有點意料之外, 不過無所謂啦但係入到去揀食物的地方, 發覺大鑊! 價錢超貴, 又唔多選擇, 好似個香茅豬扒湯檬, 居然要成九十八蚊一碗, 結果都係食一碟八十八蚊的义雞飯便算, 雖然有杯hagaan daz 送, 但都覺唔平..價錢都唔係最主要的問題, 最唔掂係碟飯完全唔好食, 雞肉好鞋, 無雞味, 似乎係用雪雞整, 义燒都係油膏同肉分得好開, 瘦的部份好瘦, 肥的部份就好油, 真係一件唔好食的"半肥瘦"作為遊客景點, 食物都做得唔好, 咁點可以俾個好印象外國人呢, 雖然兩隻熊貓同幾隻小水獺真係好可愛
尋日女朋友牛一, 特地去到海洋公園玩, 慶祝佢廿五歲生辰

2010-08-31
Celebration