有時候啲好吃嘅小野就喺眼前,但係又真係唔使行過幾條街嚟搵。今次去咗一間味道正點嘅鋪頭,食佢家嘅餸,真係令我心情正😋!泰式炒蜆,啊~包你食指大動,蜆肉Q彈多汁,啲醬汁辣得嚟又香,好似帶咗我去咗暹羅一樣🌶。一邊食蜆一邊夾白飯,咁先至撐得舒服!得閒唔知食啲乜好就真係要試吓豬頸肉生菜包,質地嫩滑,包入生菜一啖一件爽快得嚟唔膩口!豬雜粉呢碗,一啲唔馳同多啲令我開心,鹵蛋滲透晒調味,口口都係味嘅喜悅。至於粉捲,唔單止得個型,每一啖嚼勁十足👍!點少得啱晒鹹魚得意嘅蝦醬炒飯!粒粒分明,蝦醬香得黎過癮,實實在在嘅好味擺喺面前,無得輸。泰式撈面普通啲,但係撈兩撈,加啲醬料,都算係口感同香味兼備。最後嘅"冷面"評論:椅仔坐得唔係咁舒服,但食物已經夠我心滿意足。下次再黎,依家嘅推薦已經夠晒溫暖啦!🍽