2012-06-15 71 views
一行六人慶祝父親節, 因為爸爸喜歡吃泰菜, 又不喜歡太舊太迫的地方, 所以選擇了這家開業不久的泰菜館首先講一講食物, 我們點了9個菜, 如下,1. 馬沙文咖喱牛腩:味道不錯, 不過很細portion, 百幾蚊收費但只有SET LUNCH 既SIZE同presentation , 仲少碗飯, 超唔抵! 2. 柚子烤鴨: 味道唔錯,肉夠淋, 不過細細碟, 唔夠半隻鴨3. 燒豬頸肉: 燒得太乾, 肉得少少幾片,好在個汁好味,不過成百幾蚊,又係好唔抵4. 馬拉盞通菜: ok, 好食,好細碟5. PAD THAI: 個樣ok, 好味道,讚!6. 冬陰功湯: 好夠味,好濃,又有椰味,蝦有膏7. 火山飽: Order 咖喱加$408.柚子沙律: 好味, 唔錯9. 椰汁糕: 12蚊一粒,搶錢~ 味道OK~環境方面, 好好, 裝修靚, 好好坐,唔迫服務:呢個我俾最低分:當日餐廳只有3成滿, 但兩個高級一點的侍應長期站在reception 位,只有一個著得casual d 既泰國人侍應招呼, 她識講廣東話,但不太禮貌, 服務無彈性, 想ORDER 芒果糯米飯只可選黑/白糯米,問可不可以兩溝, 佢好強硬地

首先講一講食物, 我們點了9個菜, 如下,

4. 馬拉盞通菜: ok, 好食,好細碟
5. PAD THAI: 個樣ok, 好味道,讚!
6. 冬陰功湯: 好夠味,好濃,又有椰味,蝦有膏
7. 火山飽: Order 咖喱加$40
8.柚子沙律: 好味, 唔錯
9. 椰汁糕: 12蚊一粒,搶錢~ 味道OK~

環境方面, 好好, 裝修靚, 好好坐,唔迫

服務:

呢個我俾最低分:
當日餐廳只有3成滿, 但兩個高級一點的侍應長期站在reception 位,只有一個著得casual d 既泰國人侍應招呼, 她識講廣東話,但不太禮貌, 服務無彈性, 想ORDER 芒果糯米飯只可選黑/白糯米,問可不可以兩溝, 佢好強硬地講"唔可以",好趕客FEEL。

另外一提, 飲水要俾錢, 前菜係一碟蝦片, 又係要俾錢。。 以咁既服務同食物質素同價錢。。。我諗我唔會再來啦, sorry~
2012-06-14
Celebration