2023-05-01 661 views
呢日假期嚟食下午茶,竟然唔算太多人,啲人一定係CHUNG長假期飛晒去旅行,我識嘅朋友近近地號澳門都去我哋就懶,來香港留喺度輕鬆又食!餐牌大同小異! 今日個鮮蝦韭黃搶質素非常好,下都係平時嗰啲下,不過佢個腸粉皮整得非常之好,佢後已比較厚實嗰一種,但係非常煙靭,係韭黃嘅香味有點不足,唔知係質素唔夠高定係份量不過我哋都好滿意最令人驚喜嘅就係呢碗燒肉叉燒米線,假期為$26一碗,你見到叉燒同埋燒肉嘅份量同埋位置都非常之靚叉燒有六件,唔係半肥瘦,搬肥瘦反而唔好,因為好多時都係太多肥!呢個嘅七三比例非常完美,瘦嘅位置亦都唔會硬!肉質非常 鬆軟本身都鍾意食叉燒嘅我超喜歡而燒肉嘅肥瘦比例如圖,所見非常之合適!一塵一塵嘅肥肉夾住瘦肉,再加雖然已經林咗嘅皮,,但係都非常之引人入勝 金錢肚就比較訊息,呢個就係上枱嘅模樣,份量唔多,不過新鮮嘅,海港嘅質素係穩定唔會差得去邊,不過佢嘅份量同埋質素好多時都睇彩數,唔穩定嘅,所以呢人就得四件金錢肚,底下只有兩嚿碎濕濕嘅芋頭呢一個點心略為遜色 鯪魚球底下嘅娃娃菜,好正!彈牙嘅鯪魚球非常之大件不過就陳皮同埋其他香氣就麻麻哋,比較淡,而且蝦米份量唔算多,阿媽食嗰粒就有一大
我哋就懶,來香港留喺度輕鬆又食!
餐牌大同小異!
不過我哋都好滿意
本身都鍾意食叉燒嘅我超喜歡

呢一個點心略為遜色
鯪魚球底下嘅娃娃菜,好正!彈牙嘅鯪魚球非常之大件
不過就陳皮同埋其他香氣就麻麻哋,比較淡,而且蝦米份量唔算多,阿媽食嗰粒就有一大粒,其餘兩粒又完全沒有

今日整體而言體驗比平時好,因為叉燒燒肉米線實在非常出色
Type of Meal
Tea