2019-03-30
同朋友上網睇到呢間嘅🐔🐔好吸引,慕名而來,我哋叫咗個二人餐,揀咗焗雞,韓風紫菜拼黃金鹹蛋,跟餐仲有韓式涼拌水冷麵同埋泡菜魷魚,另外單點一份太陽芝士炸雞。太陽芝士炸雞係呢間餐廳嘅招牌菜,雞肉質感軟硬適中,而且微辣好惹味,外皮炸得脆脆,未點芝士就咁食都好好食🤤芝士最表面果層有拉絲效果,但芝士味冇咁重,裡面嘅芝士質感好稠,冇拉絲效果但味道香濃好多,點炸雞食好正!最後剩底滲透芝士嘅麵包,芝士味十足,麵包口感比較韌。焗雞方面,應該係炸過先去焗,可能因為焗過,焗雞嘅雞肉質感比較硬身,焗雞表面滿佈韓式紫菜味粉,鹹鹹地,要連埋紫菜碎一齊食先好食,唯一比較麻煩係紫菜碎容易跌。黃金鹹蛋表面濕濕地,食落冇咁乾,而且鹹蛋黃香味十分濃厚,值得一讚。😚韓式涼拌水冷麵,冷麵質感煙韌,十分彈牙,其實湯底味道好普通,但當我地食左好多炸雞,食番淡冷麵可以當中和一下油膩感覺。泡菜魷魚酸酸辣辣,同冷麵一齊食好開胃。👍🏻呢度嘅炸雞真係唔錯,好期待下次再黎試其他口味。
呢度嘅炸雞真係唔錯,好期待下次再黎試其他口味。