2019-04-20 2758 views
16-04-2019謝謝友人請食生日飯😊叫我揀餐廳 我揀左去「人間世茶會館」嚇親佢話 「乜你品茶既咩?熱飲喎!」傻啦 我當然唔會破禁 飲熱野 但茶館仲有其他野食嫁嘛!意想不到的地方 商業大廈裡的茶館 地方寬敞格局清靜優雅 幾張6人長枱 佔滿全間茶館 朋友訂了枱 我卻揀了另一張枱點了黑蒜帶子意大利飯和蒲燒鰻定食帶子燒得好食!真係有種平時叫太陽蛋但竟然食到燶邊蛋既感覺!飯都好索汁 有d似牛肝菌汁咁 但意大利飯當然唔正宗啦 唔係偏硬果種口感既飯粒 勝在賣相好吸晴!鰻魚就有點失望 因為係我食既 朋友唔食鰻魚 所以我試左佢個帶子冇得share食😜而見到熱門推介諗住唔差點知冇乜點燒 好似超市買果種級數🤷🏻‍♀️玉子燒比較乾身 如果唔係當玉子燒咁食都還好既甜品叫了特濃朱古力茶壺 朱古力mousse幾滑幾濃,個底係蛋糕,但如果可以係濕潤些少既糕底會比較夾 賣相精緻得意就算啦焙茶芝士餅 不是我杯茶 芝士味強勁 淺嚐就算了 人數不多 一坐便坐了3個半小時是靜靜地傾偈的好地方
16-04-2019
謝謝友人請食生日飯😊
叫我揀餐廳 我揀左去「人間世茶會館」
嚇親佢話 「乜你品茶既咩?熱飲喎!」
傻啦 我當然唔會破禁 飲熱野 但茶館仲有其他野食嫁嘛!
朋友訂了枱 我卻揀了另一張枱

焙茶芝士餅 不是我杯茶 芝士味強勁 淺嚐就算了

人數不多 一坐便坐了3個半小時
是靜靜地傾偈的好地方
2019-04-16
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday