2017-12-15 768 views
今日下奏去到太和諗食乜好!我朋友諗起太和有間A-1開既cafe未試過,所以二話不說就去試吓!地方都闊落,但係中午食飯時間都大把位,都知有詐喇!心諗可能太貴所以冇乜人姐!所以即管試試!睇到餐牌個個餐最平都要六十幾炆起步,我個人覺得貴唔係問題,最小都要比番個價既食物吖!我叫左個印尼炒飯加凍檸茶,我朋友本來叫個卡邦尼意粉,但個職員落錯左個墨汁意粉,都算數啦!經常都會發生。先介紹我朋友個墨汁意粉淡到冇味,又小意粉又小材料,一人正常成年人要兩個餐先夠,d墨汁同意粉分得好開,食到我朋友個嘴黑哂但係用紙巾好難整乾淨,要返屋企洗到,個餐跟左個沙津同南瓜湯,都仲算好一般!不過都收$78!到我自己個印尼炒飯喇!份量係正常既1/3,小得可憐!睇餐牌有串燒兩串有蝦片同大蝦,不過佢冇寫係迷你囉!蝦片超細塊,串燒超細條,大蝦變細蝦,個飯既size只有酒樓既碗仔仲要細,口大既人兩啖KO左個飯啦!味道同茶記$48一碟仲要差,我個湯係雜菜湯一種講唔出既怪味,類似紅花油既味,難飲!個沙津我未食過有辣招,仲有超硬既野(我都唔知係咩黎)!仲有個凍檸茶走埋糖,小甜都好吖!咁都收$78....!食完我好似冇野落過肚咁.....經

睇到餐牌個個餐最平都要六十幾炆起步
,個餐跟左個沙津同南瓜湯,都仲算好一般!不過都收$78

經過今次既試食,我真係冇下次!