朋友來美孚探我,身為地頭蟲嘅我梗係要帶佢行下荔枝角公園,然後請佢食餐好野,知道佢喜歡食刺身,一於帶佢去我經常幫襯嘅賀喜,其實美孚都有數間日本餐廳,但論食物、服務同價錢,我覺得尼間係no.1👍🏻👍🏻👍🏻賀喜位於美孚蘭秀道,近地鐵🚇站C出口,交通方便,門面燈牌奪目,店內燈光陰陰的帶有藍調,給人一種浪漫氣氛😍😍😍喜歡佢精心設計嘅夏令御膳,有十多款選擇,無論刺身,壽司,定食,炸物,煱物等都一應俱全,照顧到不同客人嘅口味,價錢百多元一份,非常合理😊😊😊二人前同四人前餐都好抵食😊😊😊不喜歡叫套餐的話可以散叫,選擇都非常多樣化🤤🤤🤤北海道原條白象拔蚌刺身拼盤,原價398,特價198,每兩個人只可叫一份,而且每日限20份,必點吧😬😬😬拼盤賣相吸引,擺盤精緻奪目,一點都不馬虎,刺身有甜蝦,帶子,象拔蚌,三文魚同油甘魚,非常豐富🤤🤤🤤刺身件件厚切,好有口質,新鮮甜美,非常高質👍🏻👍🏻👍🏻特上時令手握壽司🍣盛,配自家製𩶘魚湯同甜品,壽司包括拖羅,和牛,帶子,海膽,吞拿魚,甜蝦等,材料新鮮時令,鮮甜味美🤤🤤🤤米飯握得夠實,不會散開,有水準😊😊😊東京銀座炸蝦丼,配麵鼓湯同甜品,每日限定十份,三大隻新鮮熱辣嘅炸蝦

喜歡佢精心設計嘅夏令御膳,有十多款選擇,無論刺身壽司,定食,炸物,煱物等都一應俱全,照顧到不同客人嘅口味,價錢百多元一份,非常合理😊😊😊

二人前同四人前餐都好抵食😊😊😊

不喜歡叫套餐的話可以散叫,選擇都非常多樣化🤤🤤🤤
北海道原條白象拔蚌刺身拼盤

刺身件件厚切,好有口質,新鮮甜美,非常高質👍🏻👍🏻👍🏻
特上時令手握壽司🍣盛

特上時令手握壽司🍣盛,配自家製𩶘魚湯同甜品壽司包括拖羅,和牛,帶子,海膽,吞拿魚,甜蝦等,材料新鮮時令,鮮甜味美🤤🤤🤤

米飯握得夠實,不會散開,有水準😊😊😊
東京銀座炸蝦丼

東京銀座炸蝦丼,配麵鼓湯同甜品,每日限定十份,三大隻新鮮熱辣嘅炸蝦🍤天婦羅外層鬆香脆,鮮蝦味十足,仲有南瓜同蕃薯🍠天婦羅,配上香軟彈牙嘅珍珠米,正啊🤤🤤🤤

跟餐的䲞魚湯,奶白色好香濃,鮮甜味美,仲有兩片雪白𩶘魚肉,正😋😋😋

麵鼓湯味道也𣎴錯呢😊😊😊

好欣賞尼碗自家製南瓜🎃露,又香又滑,而且夠冰凍,味道剛好,不會過甜👍🏻👍🏻👍🏻
Type of Meal
Dinner