2024-06-13 627 views
嚟到大學站唔知食咩好,快餐店只有地鐵站的美心和中大醫院的鴛鴦奶茶。由於打算坐耐d又食好少少,便選擇了鴛鴦奶茶。入到去,光線充足,環境新淨,整潔衛生,令人感覺舒服,沒有一般醫院冷冰冰的感覺👍🏻叫咗「芝麻手撕雞配白飯」配凍檸檬柚子蜜($90)。手撕雞有芝麻、花生、芫荽、芹菜、洋蔥。對於鍾意食雞皮嘅朋友,呢度嘅手撕雞啱晒你。手撕雞有麻油香,撈白飯唔會感覺太乾。要挑剔嘅係味道偏鹹,如果有時菜伴碟會更加好,令到碟飯唔好咁齋。手撕雞和飯的份量好多,叫咗少飯都係正常份量。除咗醫護人員,估唔到都幾多學生幫襯。由於係私立醫院,就算係快餐店都偏貴,但價錢尚算可接受範圍之內。

手撕雞和飯的份量好多,叫咗少飯都係正常份量。

芝麻手撕雞配白飯