2023-10-21
麻甩佬同事準備打網球賽,同佢食餐好嘅預祝佢 贏,咁佢之後就可以請返我食飯🤭 一嚟到間餐廳,佢就話好似食過,仲要係幾年前嘅事。我心諗間間你都話食過嘅🤨 點知佢同老闆吹水,問以前舊舖係唔係喺尖沙咀?哈!原來佢真係食過!牆上貼滿老闆同唔同名人嘅合照,發哥都幫襯過,證明應該有料到🤪 《午市火鍋套餐 $299》就有交易。當我仲諗緊要花膠美人鍋定養生鍋嘅時候,仲養生過我嘅麻甩佬二話不說要個尚膳養生鍋。 湯頭呈奶白色,超級足料:大大條人參同勁多紅參、桂圓、紅棗、杞子、冬菇、蜂巢豆腐。淨係食湯料都飽。湯一落肚直情暖胃提氣,佢即刻講嘢大聲咗📢 秋冬進補一流, 同手腳冰冷講拜拜👋 雞牛豬三選一,打邊爐點可以冇肥牛。每卷肥牛共有兩塊,一定夠喉。另外仲有台灣蛋餃、墨魚丸、貢丸、魚皮餃同埋啲蔬菜,飯同米線二選一。 麻甩佬本身仲以為唔夠食,諗住加錢再叫,點知原來啲湯料真係唔惹少。最後我哋差唔多飲曬個湯底先走。