2022-11-27
呢日黎到科學園19W,附近環境非常寫意,行咗成日要搵間吸引嘅多國菜醫肚,Hunky Dory 環境舒適有陣陣天然涼風,裝修西式簡約中見心思,吸睛位係牆身上心心手勢,即刻俾佢Warm到😄留意到佢地Menu仲可以揀韓國野食,有驚喜🤩威靈頓牛柳 $188名菜威靈頓牛柳真係唔係度度食到,雖然話落單後要等30分鐘都值嘅👍🏻 傾下食下其間就聞到香噴噴嘅酥皮,熱辣辣咁擺上碟非常吸引,開邊牛柳肉質粉嫩彈牙,輕點醬汁已經帶出牛柳鮮味😋 周邊配菜有車厘茄、露筍、薯仔都俾我清晒😆炭燒豬肋骨 $188最愛豬肋骨呀!黎咗兩大件豬肋骨配大量薯條, 份量都幾多好抵食👍🏻 豬肋骨面頭蘸滿濃厚醬汁, 好啱鍾意濃味嘅朋友仔😜 薯條炸到脆口, 食落去索索聲,好爽呀!韓國牛肉炒粉絲 $128色彩繽紛見到都好開心, 有啲紫菜舖面增添香味,牛肉滑溜少少甜, 粉絲Q彈又有濃郁牛肉汁, 炒得好出色! 👍🏻自家製蘋果批 $58必試甜品之一, 我見好多人俾like都知好野, 入口前已聞到玉桂香味,入口就係完熟蘋果嘅清甜, 配上軟滑Creamy雲呢拿雪糕係prefect match😍
留意到佢地Menu仲可以揀韓國野食,有驚喜🤩
威靈頓牛柳 $188
炭燒豬肋骨 $188
薯條炸到脆口, 食落去索索聲,好爽呀!
韓國牛肉炒粉絲 $128
自家製蘋果批 $58