2018-04-17 446 views
今晚行開去熊貓 🐼 Aeon 之後四圍搵食~ 行過見尼間主打家常味西餐所以幫襯吓~入面小位所以逼逼哋~ 😮😮😮一坐底好有趣~ 竟然見到張咁嘅嘢?!😑😑😑開頭見到咁多選擇都感覺良好~ 老板娘又極力推薦~ 所以一個叫咗「法式紅洒鮮茄慢煮牛肩肉紅米飯」一個叫咗「日式焼汁牛肉雜茹蓋飯」+ 抽子沙冰 & 熱檸茶~ 😋😋😋但係落完單入廚房,竟然回覆話冇晒「飯」?!所以轉「意粉」啦咁~ 我哋即時 O 咀 😧😧😧,我直情想起身走,因為尼 2 個餸味濃汁多一定要夾飯先好食㗎嘛~ 夾意粉驚太喊~ 但係我女友又話唔想行黎行去咁,心棯佢哋自己應該知道因應飯粉分別自動調節吓汁餸比例,所以照 order~ 😑😑😑一上個湯飲落其實值得一讚,菜香味濃 👍🏻👍🏻👍🏻但係一上 2 個主菜真係中伏了~ 冇調節汁餸比例,所以個日式燒汁一食就得個喊字冇其他味,個慢煮又係冇味,連紅酒味都冇,唔知係咪又係咁啱冇晒紅洒呢?!普通淡茄汁味,牛肉肉質本身唔覺似慢煮,似普通低溫汁煮多 D~ 因為我本身拿手絕活就係「紅洒牛尾」次次煮親全屋紅酒香又棯又入肉,女友拿手絕活就係正式用慢煮神棍 嘅「慢煮」肉質真的粉紅鮮嫩入口即溶~ 所以可能有一點

入面小位所以逼逼哋~ 😮😮😮

一坐底好有趣~ 竟然見到張咁嘅嘢?!😑😑😑

羅宋湯

一上個湯飲落其實值得一讚,菜香味濃 👍🏻👍🏻👍🏻

法式紅洒鮮茄慢煮牛肩肉(意粉)
日式燒汁牛肉雜茹(意粉)

但係一上 2 個主菜真係中伏了~ 冇調節汁餸比例,所以個日式燒汁一食就得個喊字冇其他味,個慢煮又係冇味,連紅酒味都冇,唔知係咪又係咁啱冇晒紅洒呢?!普通淡茄汁味,牛肉肉質本身唔覺似慢煮,似普通低溫汁煮多 D~ 因為我本身拿手絕活就係「紅洒牛尾」次次煮親全屋紅酒香又棯又入肉,女友拿手絕活就係正式用慢煮神棍 嘅「慢煮」肉質真的粉紅鮮嫩入口即溶~ 所以可能有一點要求吧~ 🤔🤔🤔 反而柸柚子沙冰真的超正~ 可以再試 😹😹😹

走前再同老板娘講了意見,告訴其實如果冇飯就索性唔好出尼 2 個菜好過,因為同意粉真係好唔夾會出事~ 😬😬😬
2018-04-15
$65 (Dinner)
羅宋湯
  • 柚子沙冰