朕心血來潮,特然想過港島遊歷,坐一坐丁丁,感受一下悠閒既感覺。遊下遊下就到左下午茶時間,特然又好想食-丹麥豬扒飽,於是就行左過去,諗住再嚐滋味,點知行到過去,竟然下半閘,咁唯有行下睇下有咩野食啦,點知行前少少,就俾我睇到呢間-Waffills!最初朕仲以為呢間野係食甜點,但係望一望個餐牌-咦!有鹹野!!!入到去有個洋人同我講野,我當然係唔知佢講乜啦,佢跟住就俾左個餐牌我睇,上面寫住洋文,Must Try!我都唔知啲洋文點解,不過手撕烤豬肩肉暖心窩夫睇落又好似幾特別,一於叫呢個啦!一般遮民都覺得窩夫係要配雪糕既,不過當你食完呢個手《撕烤豬肩肉暖心窩夫》之後,可能會張你地呢個想法改變,個窩夫即叫即制,新鮮熱辣,一口咬落,窩夫外脆內軟,而入面既手撕豬肩肉係用秘製既燒烤醬汁煙熏烤焗,令到入面既肉可以一口就撕開,另外再在窩夫裏面加入忌廉芝士同埋蘋果粒,令到你食落去既時候可以食到窩夫既脆,豬肩肉既嫩,忌廉芝士既香滑,同埋蘋果粒既酸甜,所有材料配合得恰到好處,令到朕以後都覺得窩夫係應該食---鹹既!!!!!-----完-----
-----完-----

2015-09-27