1K
2022-05-10 86 views
🥳契細佬生日, 話好耐無食過上海菜, 朋友介紹話大角咀呢間上海菜館幾好, 又方便泊車, 附近有停車場🚗, 又有街位! 如果搭車由奧海城行過嚟都唔遠, 一於試試! 🤔選擇困難症的我, 決定來個套餐, 2人食剛剛好! 🤗首先有湯或羮類、冷盤、小菜等, 小菜都有30款選擇, 仲送蒜蓉或清炒時菜一碟, $288 都幾抵! 🐟順嫂魚羮 ~ 我第一次食魚羹, 本人一向對羮類都無好感, 但細佬喜愛魚當然要就佢啦! 好在飲落唔差, 魚肉唔腥仲好嫩滑, 仲有爽脆木耳, 增添口感, 讚! 🐤醉雞 ~ 例牌份量, 雞皮爽脆, 酒香都幾濃, 雞肉嫩滑, 不錯! 🐥宮保雞丁 ~ 醬料好香口, 雞肉粒份量好多, 有大量脆肉瓜搭配, 好適合配飯或啤酒! 🥬蒜蓉炒時菜 ~ 送的份量也不少, 菜新鮮仲有好香濃蒜香味, 唔油, very ok!

🤔選擇困難症的我, 決定來個套餐, 2人食剛剛好!