2023-03-28 128 views
今日我去咗深水埗一間叫做「飲棧」嘅小食店,試咗佢哋嘅手搖飲品,真係好滿足!第一杯係竽泥波波,佢哋混合咗竽泥同椰漿,再加埋啲新鮮嘅竽圓,味道好香濃又唔會太甜,竽圓就好軟嫩,啲口感好豐富,真係一款好有層次感嘅手搖飲品。之後我又試咗另一款好特別嘅飲品,就係霸氣菠蘿沙冰特飲。菠蘿味道好濃郁,每一口都有好香甜嘅果味,再加埋啲冰沙同珍珠,啲口感更豐富呀。最後,我試咗一杯芝士宇治抹茶,質素同味道都好正,茶味濃郁又唔會太甜,令到我一口氣飲晒!整杯飲品仲有一層芝士加持,啲口感更加豐富。總括而言,「飲棧」嘅手搖飲品真係好出色,唔止味道正,仲有好有創意,真係可以感受到佢哋嘅用心同誠意。如果你都想試下啲唔同嘅手搖飲品,就要去深水埗長沙灣道154-156號鑽石樓地下A1-1號舖啦!飲棧 (深水埗)深水埗長沙灣道154-156號鑽石樓地下A1-1號舖#飲棧 #竽泥波波 #霸氣菠蘿沙冰特飲 #芝士宇治抹茶 #深水埗 #手搖飲品

飲棧 (深水埗)
深水埗長沙灣道154-156號鑽石樓地下A1-1號舖

2023-03-26
$35 (Tea)