第一次寫食評,有點個人感想請大家不要見怪。剛剛今日無帶飯盒,同事又岩岩好做左呢間餐廳既會員,所以一齊落街食食人地手勢。講到雲南米線,一定會諗起我大哥屋企個隻,勁多青同芫莤,超辣同濃厚既湯底,配上豆卜芽菜之類既材料做底,上面擺肉類,一上枱就辛香四溢,食過好不過癮。黎到呢度既米線就少辣左,同埋連豆卜都要加錢....等陣,離左題添。東區講到米線通常都係個間一線軒,不過真係太多人,又無左星星魚片,所以最近幾少去,之前同同事去賣外賣都要等9個字,仲要同我少左種丸入去坐既又迫又細位,食個飯 o者,有無咁艱難呀相比之下可能樂林比較小人去,等既時間少左,而且睇得出成個格局闊d,又有電視睇(不知何解港人真的很愛看電視,不過我也很喜歡食飯時看電視就是了)櫈又好坐d,比環境呢度贏哂兩間一線軒。味道方面,我覺得.......可能係迎合香港人既口味?多左半隻熟蛋同肉燥,好有台灣風味!(灣姊淚目)有好多種辣度比人揀(呢下加分!),不過為左唔想肚痛都係小小辣比較妥當豆卜仲係要加錢先有所以今次嗌左春卷,豬頸肉同蟹子包呢d都係好難整得難食既野,所以味道呢家野真係好難話好正,不過33蚊有個三個餸都ok值得一提既係個豬頸肉
第一次寫食評,有點個人感想請大家不要見怪。

入去坐既又迫又細位,食個飯 o者,有無咁艱難呀
櫈又好坐d,比環境呢度贏哂兩間一線軒。
味道方面,我覺得.......
可能係迎合香港人既口味?
多左半隻熟蛋同肉燥,好有台灣風味!(灣姊淚目)
豆卜仲係要加錢先有
所以今次嗌左春卷,豬頸肉同蟹子包
呢d都係好難整得難食既野,所以味道呢家野真係好難話好正,
不過33蚊有個三個餸都ok
值得一提既係個豬頸肉真係燒得好好,夠味夠霖身。
評分係....中上啦!
最後論到服務,其實係ok既,
始終咁多人要做到唔漏單錯單已經好好啦!
食既成個過程唔會因為要等好耐或者係
侍感扮聾等等事情搞到客人一肚氣
而且侍應用電腦落單清楚易明,
實在很值得加分。
總而言之,呢間係好稱職既打工仔食堂,不過一d都唔係正式傳統食品

• 小鍋米線