2013-07-11
禮拜二訂枱禮拜三食飯,同事幫我慶祝生日,兩個人order 兩份Lunch Set.D餐前麵包就好一般,之後上前菜,我個份係smoked salmon salad,可能個salmon壓住D菜,D salad殘殘,但吃起身比D相片睇落新鮮.同事份係soup,原先都以為份番茄湯係D用水沖出來效果D湯,試飲一啖發現有好濃郁好新鮮既番茄味,好開胃!食完,就開始上正餐,我order著一份Grilled Sirloin Steak,medium.塊扒比我想像中美味.Spaghetti with Shrimps in white sauce,都算大份,味道唔錯!食完正餐最後都有個sofe drink/coffer or vanilla ice-cream,但見好多人推薦個Banana Caramel Cake,我地都忍唔住吃翻個,但個size真係唔細,我地兩個女人就order著一個,結果超大!不過好彩女人個都有兩個胃,一個for 正餐,一個for 甜品!下次有機會都會考慮專程去take away個cake.個蛋糕唔會太甜,香蕉味濃郁唔會好甜,上層個Cream好細膩,再加埋下面個Caramel,甜味中和
D餐前麵包就好一般,之後上前菜,我個份係smoked salmon salad,可能個salmon壓住D菜,D salad殘殘,但吃起身比D相片睇落新鮮. 同事份係soup,原先都以為份番茄湯係D用水沖出來效果D湯,試飲一啖發現有好濃郁好新鮮既番茄味,好開胃! 食完,就開始上正餐,我order著一份Grilled Sirloin Steak,medium.塊扒比我想像中美味. Spaghetti with Shrimps in white sauce,都算大份,味道唔錯! 食完正餐最後都有個sofe drink/coffer or vanilla ice-cream,但見好多人推薦個Banana Caramel Cake,我地都忍唔住吃翻個,但個size真係唔細,我地兩個女人就order著一個,結果超大!不過好彩女人個都有兩個胃,一個for 正餐,一個for 甜品!下次有機會都會考慮專程去take away個cake.個蛋糕唔會太甜,香蕉味濃郁唔會好甜,上層個Cream好細膩,再加埋下面個Caramel,甜味中和,正啊!!!