2024-04-26
🫶🏻好耐無出街拍拖,今晚就同老公豪一下,第一次食omakase鐵板燒😍我地叫左兩個套餐,分別係入門廚師發辦套餐(五道菜)同埋季節廚師發辦套餐(七道菜) 招牌沙律🥗煙三文魚包住新鮮嘅沙律菜🥬上面仲有格陵蘭魚子醬,食落口好fresh,鮮甜帶點鹹香味,配埋柚子醋,前菜係日本溫泉蛋🥚配埋白松露同埋格陵蘭魚子醬,鮮味好芬芳😬溫泉蛋仲暖暖地,攪勻就食得,都幾好味🤤菊花豆腐白麵豉湯🌼有一絲絲嘅豆腐,味道都濃郁而亦有麵豉嘅香味鐵板海鮮,我地分別揀左唔同嘅海鮮,都可以沾上唔同嘅特調醬汁,以及蝶豆花泡泡,包括:🔸蒜蓉鮑魚,新鮮鮑魚好爽口彈牙😙配埋自家製蒜蓉醬,蒜香味濃郁,仲好入味🤗🔸虎蝦🦐虎蝦肉質爽脆彈牙,充滿住鐵板燒嘅香氣,而且蝦肉好肥厚,鮮味十足,好滿足😍🔸東星斑東星斑魚肉質嫩滑,皮亦煎得好香脆,味道好鮮美👅🔸帶子配意大利黃瓜,帶子大大粒,非常鮮甜,上面有啲魚子醬,再配埋爽口又多汁嘅意大利黃瓜,一啲都唔油膩,一齊食落口好清新🤗💠鐵板肉類🥩🔸澳洲牛柳粒🐄咬入口充滿肉汁,肉味都好濃郁😚鮮嫩多汁✌🏻配埋炸香嘅蒜片同埋wasabi 一齊食😋口感好豐富😋🔸鐵板日本雞扒🐓雞扒煎得勁香口,外層雞皮呈金黃色脆卜卜,食
🔸東星斑
東星斑魚肉質嫩滑,皮亦煎得好香脆,味道好鮮美👅
💠鐵板肉類🥩
🔸鐵板日本雞扒🐓雞扒煎得勁香口,外層雞皮呈金黃色脆卜卜,食落口勁juicy ,好多肉汁爆哂出黎😍一啲都唔乾🤩皮脆肉嫩嘅雞扒配上特製醬汁,味道真係好夾😋真係好回味🤩
💠海鮮炒飯
788套餐嘅海鮮炒飯就多左鮭魚卵,海鮮炒飯炒得好乾身,米飯粒粒分明😍色香味俱全😋
甜品🍨紫薯味雪糕配紅豆爆珠嘅分子料理,好香濃嘅紫薯味🤩口感幼滑,唔會太甜!
🔸柚子味雪葩,柚子香氣好濃郁,味道好清新😋甜甜酸酸,好醒胃😍
麒麟一番搾🍻
🎀😊餐廳環境別緻🤩食客可以一邊觀賞廚師鐵板燒嘅精湛廚藝🧑🏻🍳上菜速度快,食物質素整體都好高,而且款款上枱嘅食身擺盤好精緻,抵讚👍🏻