2021-04-04 2382 views
第一次用開飯落外賣柯打、寫食評。想去食好耐,但前日假期經過勁多人,發現外賣有69折,就決定叫外賣頂吓癮。我落咗柯打6pm自取,屋企人準時落到去就已經準備好👏🏻返到屋企見到盒麻辣湯底用嘅牛油外賣盒爆裂咗,底部有啲污糟,懷疑跌過跌爆盒,我淨係用咗另一邊無事嗰半舊,剩低嘅要拜拜。手切翼板肉半份有5塊,好奇心下試叫啦,但我覺得好普通,唔值呢個價,之後唔會再嗌。紅薯粉最失望,唔知係咪偏厚關係,煮咗十分鐘放入口,個口感怪怪,唔識形容,都唔係我食開嗰種感覺,相中現場餐廳食嘅係大阪,煮後就係碟中嗰種通透、軟綿綿視覺,中意食薯粉都會知我講嗰種口感,但尋晚嗰種厚塊薯粉煮唔到,又或者我要煮半個鐘以上至得?唔乸知,我淨係食咗一條,其餘全部報銷🤦🏻‍♀️整體來講,應該唔會再叫外賣返屋企食,要去現場食,佢個麻辣湯底勁油,好難洗😑
第一次用開飯落外賣柯打、寫食評。

我落咗柯打6pm自取,屋企人準時落到去就已經準備好👏🏻

2021-04-03