2020-11-17
之前成日見到朋友影呢個燈牌,覺得好搞笑,一問之下原來係喺中環嘅餐廳,咁就一於今日去試吓啦。一去到就見到咁大個燈牌寫住雞翼雞煲,好似好特別咁,而且隔離枱都喺度食緊,咁就叫咗一個嚟試吓。原來佢係唔辣嘅,但係有好重嘅中藥味,而且啲雞翼煮到好林,好入味。不過佢呢種味唔係個個都接受到,如果小朋友就應該唔鍾意食,但係鍾意中藥味嘅就會好鍾意。因為朋友鍾意食辣,就揀咗呢個四個辣椒嘅雞翼。一嚟到見到已經有啲驚,估唔到食落真係好辣。食唔到辣嘅或者小朋友真係唔好叫。然後呢個蒜蓉雞翼又係好濃味,一上枱已經聞到好香。好彩佢唔辣,而且雞翼嘅皮又脆,好啱小朋友食。我認為呢間餐廳嘅雞翼普遍比較濃味,好香口適合送酒。而且好多打卡位,啱晒一大班朋友嚟影相傾吓計。下次都一定會再嚟啊。