2016-11-25 2355 views
等待下一個appointment的時間最無聊。平日的下午2點,連找個人sip時間嘅機會都沒有。幸好西營盤的cafe多得很。本來被推薦高街,傳說果度最多cafe任君選揀。然後喺第二街向上行嘅時候被The Hideout捕獲。喜歡木色外墻嘅classic同溫暖,依街度斜坡而建嘅設計,同埋小小店面、好似自成一角,構建一個有咖啡香味嘅自我世界嘅感覺。下層係bar and kitchen corner,同對住街道嘅bar檯。上層有3張細檯加窗前長檯。細係細少少,不過冇咩人幾舒服。由於有兩邊都係窗口,採光良好,好鍾意夠光嘅室內環境。Cappuccino$40 好香咖啡味,唔酸唔苦,泡泡夠滑,而且都幾大杯。Cafe設計又靚又舒服(人多就難講),咖啡好飲。同埋真係好鍾意上層hideout秘密基地嘅感覺呀
等待下一個appointment的時間最無聊。

本來被推薦高街,傳說果度最多cafe任君選揀。

然後喺第二街向上行嘅時候被The Hideout捕獲。

cappuccino

2016-11-23
$40 (Other)
cappuccino