2020-10-04 2163 views
同朋友行開旺角,上次去愛麗絲的秘密花園感覺好好,見好耐冇去唔知有冇新菜式呢,於是今日我又黎到呢度叫左個2人餐。-appetizer / soup / snacks x2main course x2drink x2mousses cake x1Alice cup x1-以下就係我同朋友叫嘅食物▁▂▃▅▆▇✎【𝄞秋天限定沙律𝄞】➥『 呢個係新出嘅菜式黎。店主識得用無花果真係好識揀,因為今年啲無花果真係特別靚同大,加埋唔同嘅沙律菜同車厘茄色彩好繽紛,上面仲有隻用多士整嘅兔仔就好似隻兔仔透過樹窿進入左個色彩繽紛嘅夢幻世界一樣。味道方面,淋上黑醋酸酸甜甜咁開胃又健康。』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞紅心紙牌兵𝄞】➥『 第一次見到心型嘅Pizza幾特別,原來都係新出嘅菜式。店員解釋原來靈感係來自啤牌士兵,連食物都好貼合愛麗詩嘅主題老闆真係好花心思。pizza 厚度岩岩好,上面有菠蘿,煙肉同千島醬味道好好。』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞飛魚子煙三文魚燴意大利飯𝄞】➥『 煙三文魚厚身冇腥味整成玫瑰花形狀睇落好靚,忌廉汁好足夠而且味道好濃郁,飛魚子份量足夠。味道同口感都好好👍』✔️▁▂▃▅▆▇✎【𝄞黑松露田園野菌意粉 𝄞】
appetizer / soup / snacks x2

✎【𝄞秋天限定沙律𝄞】

✎【𝄞紅心紙牌兵𝄞】

✎【𝄞飛魚子煙三文魚燴意大利飯𝄞】

✎【𝄞黑松露田園野菌意粉 𝄞】
➥『 侍應未送黎已經香味撲鼻,黑松露同野菌嘅香味令人垂涎欲滴,個汁好creamy每一條意粉都均勻地沾有醬汁,但食落又唔會滯,十分讚!』✔️

✎【𝄞愛麗詩杯子蛋糕𝄞】
➥『 有驚喜!真係未見過咁靚嘅杯子蛋糕,上面有糖膠整嘅愛麗詩,顏色好鮮艷,中間有花形嘅cream,就好似愛麗詩唔小心跌左落花槽咁。影相好靚! 』✔️

✎【𝄞紅心皇后的餡餅𝄞】
➥『 ❤️形好搶眼,酸酸甜甜莓味嘅mousse 好滑,入面仲有荔枝果肉,味道好,唔會滯。』✔️

✎【𝄞柚子梳打𝄞】
➥『 柚子梳打適合任何季節,潤得黎又好解渴,好飲! 』✔️

鮮青檸碟豆花梳打
➥『 碟豆花嘅顏色好夢幻,加上青檸有種好清新嘅感覺。 』✔️

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧
𝓕𝓒:有機會第3次上嚟。
2020-10-04
Type of Meal