七月三十一日, 今日佢班同事叫我出去一齊食飯, 本來星期四唔出街食飯既我, 又冇帶飯, 悶悶哋, 好啦! 又同佢哋去食飯。但由於冇諗到出街食, 所以都冇帶相機呀! 由於之前冇諗過去邊度食, 所以都係嚟噃《穴》,班同事見我上次食個「雜綿刺生飯」食得咁開心, 個個都話想試, 所以今次我哋四個人都係叫呢個「雜綿刺生飯」($88),點知.................. 今次唔知做乜啲刺生既份量少咗足足一半呀!!我忍唔住同個經理投訴, 初時佢都唔多想換, 又話冇轉師傅, 但我不停講, 話好有問題,講咗一輪佢先攞噃我哋個飯畀師傅睇, 話再另外補噃啲刺生畀我哋喎!可惜...... 只係補噃每人兩片魷魚、兩小條劍魚同兩片黃蘿白囉!搞錯呀!! 佢咁樣我以為仲點再幫襯佢個「雜綿刺生飯」呀!! 反而仲有一位同事食咗佢個是日精選「咖喱牛脷飯」($48),勁多牛脷, 又片片都幾厚身, 啲咖喱亦幾好食喎, 我哋四個今餐輸晒啦! 更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=9733
七月三十一日, 今日佢班同事叫我出去一齊食飯,
但由於冇諗到出街食, 所以都冇帶相機呀!

由於之前冇諗過去邊度食, 所以都係嚟噃《穴》,
班同事見我上次食個「雜綿刺生飯」食得咁開心,

搞錯呀!! 佢咁樣我以為仲點再幫襯佢個「雜綿刺生飯」呀!!

反而仲有一位同事食咗佢個是日精選「咖喱牛脷飯」($48),

$88 (Lunch)