上次去過大戶屋食晚餐,真係好回味,可以喺香港揾到好正宗嘅日本料理,所以今晚繼續encore。今次我好想試「味噌醬煮豬扒鍋 」$121。套餐仲包括味增湯、前菜、茶碗蒸、白飯。炸豬扒配上味增湯底真係一流,炸豬扒的麵衣配上味噌,味道簡直係一絕,連白飯一齊食,一濃一淡真係好滋味。今次用會員迎新優惠換左一支清酒「菊正宗」,可惜只可以選凍清酒,不可以選熱。雖然係贈品但係品質真係唔差,要讚。最後,我哋叫咗一個「豆乳雲呢拿雪糕配綠茶啫喱 」$40,相比豬扒鍋,價錢有少少貴,不過都好好味,為今日嘅晚餐畫上一個完美嘅句號。

味增醬煮豬扒鍋

菊正宗

豆乳雲呢拿雪糕配綠茶啫喱
2021-10-08
$155 (Dinner)
味增醬煮豬扒鍋