2006-06-03
近呢幾個月都係咁搵食,都有留意openrice,今次忍唔住上黎寫下,新人來報到其實住左大埔好耐,發現冇乜高級少少既西餐廳一日係八號花園行過見到Oliva見門口po左好多雜誌既食評,再睇入面既環境,好靚好有feel(以大埔黎講係勁少見)5月31日,約左個fd就黎左試一試,order左個肉眼扒60%,一個咩肉腸pizza,後補叫左個炸既魷魚soorder完未夠一mins,waiter拿來沙律及麵包沙律- 都係咁上下,麵包- 最大獲係唔熱(其他餐廳都係咁既??唔多識)肉眼扒- 12oz,配菜係扒底, 好大~隻碟,令到碟野好似好吉咁, 兩個人share食都剛好~pizza - waiter suggest我地可以叫半份,6折價,即係六十幾蚊,size等同pizza hut普通批咁上下, 一定要襯熱食,凍左好硬...魷魚so - 佢疊到好高, 都係果句, 襯熱食, 脆porpor~凍左又會變好硬凍左叫waitier返熱佢~餐廳內兩部大lcdtv播住d煮野食節目四隻釣燈,加牆上既畫環境係區內算係一流啦價錢既都預左架啦~入得去就唔理架啦~係咪?
都有留意openrice,
今次忍唔住上黎寫下,
新人來報到
其實住左大埔好耐,
發現冇乜高級少少既西餐廳
一日係八號花園行過見到Oliva
見門口po左好多雜誌既食評,
再睇入面既環境,
好靚好有feel(以大埔黎講係勁少見)
5月31日,
約左個fd就黎左試一試,
order左個肉眼扒60%,
一個咩肉腸pizza,
後補叫左個炸既魷魚so
order完未夠一mins,
waiter拿來沙律及麵包
沙律- 都係咁上下,
麵包- 最大獲係唔熱(其他餐廳都係咁既??唔多識)
凍左又會變好硬
凍左叫waitier返熱佢~
餐廳內兩部大lcdtv播住d煮野食節目
四隻釣燈,
加牆上既畫
環境係區內算係一流啦
價錢既都預左架啦~
入得去就唔理架啦~
係咪?