2009-11-19
婚宴-標準尺度唔知點度好,,以往家人出,今年大個仔又有工返,就自己出,心態上同尺度同平時出街會唔同左,,都有成5年以上無去過飲宴了,,以下就食物本身而言,無受婚宴影響,非無禮之談乳豬-皮一般,,唔脆,,肉就有d腥腥地竟然,,失敗竹笙杜莆-頭頭以為"杜甫"前者向來無好感,ok la,後者光瑤柱,都係唔識欣賞,,有味就算ok la魚柳蝦球-前者ok,,是炸的好易出到味,,後者一般唔太鮮味特出鮑魚螺片-可能太耐,,感覺自己第1次食鮑魚成隻上,,但諗落以前飲都可能食過只係唔識食所以 無乜印象..但到而家都係唔識欣賞呢d山珍海味貴在之處係邊?有得揀食貴d既海鮮好過..雞絲魚翅-有d似河粉物體唔知乜,,又係唔識欣賞..ok就算,事關連街頭碗仔翅我都覺兩者味係差不多..帶子西蘭花-帶子又係麻麻,過得去,,口感唔知點咁..,花就咪又係咁.脆皮雞-5分脆就只有3.5分..肉就比較肥..但味都ok食得落..星班-又係個句好難整得唔好食..口感ok,.但味道5分係食過最好一次,,呢度就只有3.5分又係..鴛鴦飯-汁ok..好似有蝦.哈..飯竟然覺得好食過之前個d..雪耳蓮子糖水-清如水,,飲上口10分係水味
乳豬-皮一般,,唔脆,,肉就有d腥腥地竟然,,失敗
雪耳蓮子糖水-清如水,,飲上口10分係水味..呢碗有8分...
啤酒唔冰凍.,,飲返可樂好d,,無乜酒隱既話..