2016-03-05 1396 views
其實標題都係亂咁改,想食個字啫對香港Cafe嘅印象,係果種大班人gathering玩boardgame吹水,或者有啲人買杯咖啡坐足一日做功課賣保險果種。CuppingRoom就唔係,係一間真正外國式咖啡店,呢種店我真係少嚟,原諒我唔係一個飲慣咖啡嘅人。點飲品都唔係太識點,望住餐牌都係點咗最大路嘅Flat white,拉花係靚,香濃滑溜。同行朋友點了single origin,確實品味唔同啲,但價錢亦比普通即磨貴一倍有多。不如講個環境,地舖加閣樓有20-30座位左右,但舖面很細,大約是3-4點時間,上座率極高,所以都幾嘈。唔可以好舒服咁傾計,要扣分。但有機會都想試試啲食物,有意粉或者英式早餐,不過就未必會再嚟灣仔分店了。
其實標題都係亂咁改,想食個字啫