見到佢門口有QR code落單,我貪方便就網上落單+畀錢,點知就出事喇本身網頁話要等15分鐘,我等咗15分鐘之後入去舖頭問,點知佢哋話冇收到張單😧咁個店員話幫我整嘢食,我就出返去餐廳外等,結果又等咗10分鐘都未有,我就再去問,見到佢哋仲整梗部接單機個店員竟然話啱啱先收到張單,依家幫我整嘢食😧😧😧啱啱又話幫我整,但依家都未整?我同店員講想退錢,佢哋竟然叫我自己㩒退款,但個網完全冇呢個制,乜退款唔係餐廳先做到咩,點解要叫返個顧客自己退?餐廳究竟識唔識用個網上平台?我同佢哋理論完一論,最後都係幫我即刻出餐但個店員居然叫我喺佢哋角度諗吓,話餐廳未接到單,問我會唔會幫佢整我真係O晒嘴,點解你又唔喺我角度諗吓?我等咗你哋15分鐘又15分鐘,點解餐廳嘅錯誤要顧客埋單?最後佢哋5分鐘內都出到餐,原來出餐係咁快,咁點解唔可以喺我第一次問佢哋嘅時候出餐?其實我以前食過茶語都覺得唔錯,而茶語同附近嗰間茶點係姊妹店,茶點我都畀過好評佢哋,佢哋以前舖頭叫日月居,我都係由細食到大,今日第一次遇到咁嘅情況真係好失望希望餐廳可以好好檢討吓服務態度臨走前聽到佢哋話門口個QR code 落單都唔會用,諗住嚟梗唔再用,大家

個店員竟然話啱啱先收到張單,依家幫我整嘢食😧😧😧
啱啱又話幫我整,但依家都未整?

我同佢哋理論完一論,最後都係幫我即刻出餐

希望餐廳可以好好檢討吓服務態度
臨走前聽到佢哋話門口個QR code 落單都唔會用,諗住嚟梗唔再用,大家如果仲諗住嚟食,千祈記得唔好用門口QR code 落單,以免中伏