2019-05-31 231 views
難得老公放假,一家三口落樓下一齊嘆早餐,好鍾意呢架茶餐廳,服務員雖然市井,但人情味濃濃,見我地帶住仔仔,係拎水嘅同時已經拎埋碗仔俾我地!食物方面,早餐牌得4個餐,算係選擇比較少,就揀左個最簡單嘅火腿通粉俾仔仔,味道不過不失啦跟餐仲可以揀炒蛋/煎蛋、太陽蛋,最特別係烘底厚多士,搽滿左牛油蒜蓉,超級好味!老公叫左沙嗲牛肉公仔麵,同出面差唔多,想食靚公仔麵就要加錢轉出前一叮,好彩唔會煮過龍,都仲食到一條條麵,沙嗲牛肉份量都多,但再多d沙嗲汁就更好啦凍飲加3蚊,但都抵俾,出到嚟唔會成杯熱,又唔會溶哂冰得層水,最重要係夠味熱檸水水準正常,基本三片檸檬加馬克杯,俾小朋友飲就最適合啦

早餐A火腿通粉

配牛油蒜蓉及炒蛋

早餐B沙嗲牛肉公仔麵

凍華田

熱檸水

熱檸水水準正常,基本三片檸檬加馬克杯,俾小朋友飲就最適合啦

早餐A火腿通粉
配牛油蒜蓉及炒蛋