2022-12-02
德福廣場茶木重新裝修, 今日又去捧場, 以淺木色為主調, 簡約的装修感覺好舒適店員介紹了呢期新推出以台南海鮮做主題的手功麵, 於是揀了羅氏蝦龍蝦汁手作麵套餐試吓新口味, 價錢$128,還包飲品及甜品超扺食黑麻油雞翼及溏心蛋(加配$42)熱辣辣脹卜卜的雞翼, 帶著淡淡的麻油香, 溏心蛋滷得夠入味, 而中䦔的蛋黃就帶著甘香又黏黏的口感, 超級好味佛手柑水果茶( +$15)暖暖的水果茶, 用幾款新鮮生果浸泡, 味道酸酸甜甜的健康茶飲, 女仕最啱烏魚子元貝手作麵配麵底的汁帶有陣陣烏魚子的鹹鮮味, 口感較creamy, 主角元貝好厚身煎得剛剛熟外脆內軟台式抹茶拿鐵齋睇個樣已經好吸引, latte雖然奶比較重, 但仍不會搶去抹茶的香味甜品可頌窩夫waffle焗得夠香脆, 上面舗滿榛子醬及杏仁碎片, 啖啖既邪惡又滋味整體而言茶木都能夠保持一貫水準, 而且價錢親民食物質素有保證, 是我經常幫襯的食店之一
店員介紹了呢期新推出以台南海鮮做主題的手功麵, 於是揀了羅氏蝦龍蝦汁手作麵套餐試吓新口味, 價錢$128,還包飲品及 甜品超扺食
黑麻油雞翼及溏心蛋(加配$42)
熱辣辣脹卜卜的雞翼, 帶著淡淡的麻油香,
佛手柑水果茶( +$15)
烏魚子元貝手作麵
台式抹茶拿鐵