2019-10-29 638 views
由於黃藍地圖嘅關係, 我哋平時食開嘅意X同埋漁X,  我哋都選擇唔食. 但由於我哋一行7個人又有bb車, 選擇都唔會有好多今次我哋揀咗食上海嘢為主嘅金百滬.我哋都有成兩三個月冇嚟喇個menu係有啲唔同老實講食物選擇係少咗,  冇計la~ 我哋今次食咗小籠包, 燒賣, 流沙包, 雞絲粉皮,醉雞,灼菜心, 同埋必定會叫嘅回鍋肉炒年糕. 回鍋肉炒得好平均而且味道啱曬我哋啲班重口味嘅人年糕軟綿綿, 唔似得有時啲上海舖要好用牙力先有得開咁, 另外佢裏面都有好多唔同嘅配菜例如大蔥, bell pepper等等少少辣, 十分香口, 男性朋友直情愫埋碟底㖭.  今次呢有少少驚喜, 因為有而家大熱嘅酸菜魚, 佢嘅右面比香港平時食嗰隻幼麵好味, 魚塊夠多, $88 都算抵食~

2019-10-27