米線陣最近和十字牌首次合作新推了「鮮牛奶湯米線系列」,主打4款米線:花膠嫩雞(半隻)蟲草花鮮牛奶湯米線、原條䱽魚蟲草花鮮牛奶湯米線、麻辣鴨血特盛鮮牛奶湯米線及麻辣鴨血滑雞鮮牛奶湯米線,非常吸引!🤩而且今次到訪嘅大埔分店嘅卡位仲變成放大版經典十字奶屋仔盒,可以拍照留念📷 花膠嫩雞(半隻)蟲草花鮮牛奶湯米線(HK$68)這個價錢有半隻雞也太抵食了!🙌🏻而且雞肉皮薄肉香,搭配加入牛奶的鮮味湯頭,口感更加濃郁順滑👍屬清新健康之選~看旁邊的客人吃原條䱽魚也是非常震撼呢! 麻辣鴨血特盛鮮牛奶湯米線(HK$58)嗜辣人士必試!🌶️以秘製辣醬煮製的麻辣鴨血加入牛奶湯底,令到整個湯底層次提升之餘,入口溫和細膩,辣中帶勁但不易嗆喉🥰配料仲搭配了牛肚、豬肉片和木耳,最適合無肉不歡的我😎 全新特飲加配價只需$12,當然也使用了鮮牛奶製成😆 抹茶紅豆鮮奶和沖繩黑糖寒天鮮奶都奶香濃厚,再分別有微甜紅豆同Q彈寒天增添口感,適合螞蟻星人🐜🤣❤️ 最後再加配了一份麻辣鴨血韭菜小食($18),再添香辣滋味🥵

花膠嫩雞(半隻)蟲草花鮮牛奶湯米線(HK$68)

麻辣鴨血特盛鮮牛奶湯米線(HK$58)