2023-02-02
❤️Bookmark咗呢間泡芙好耐,佢連續好多年拎到米芝蓮街頭小食推介,經過尖沙咀一於去試下係咪真係咁好食先!😋 週末去到見到十幾人排隊,我地都排半個鐘左右,全部即叫即製,之前多人推介嘅雪糕泡芙已經冇製作了,主力製作Creme Brulee~店主態度好友善,本身想點士多啤梨味,店主都會提醒下果款泡芙製作完成後要等15分鐘表面溶化先好食,由於時間限制就到晚飯時間, 我地點咗另外2款~一到手已經聞到好香, 先係招牌嘅➡️"焦糖 Creme Brulee", 表層嘅焦糖薄脆有輕輕炙過, 入口有陣陣焦香😍,外皮鬆化脆口, 一咬開係爆餡吉士醬同忌廉, 好幼滑, 仲有粒粒雲呢拿籽提升香味!👍🏻👍🏻另一款就點咗➡️"Hochicha 日式焙茶奶油泡芙", 咬開一樣係爆餡, 焙茶必點!😋超濃茶香, 質感幼滑, 唔會好甜, 食完都唔覺得膩👍🏻雖然我地覺得定價比較進取, 不過又真係幾值得食!🔸焦糖 Creme Brulee ($40)🔹Hochicha 日式焙茶奶油泡芙 ($48)
超濃茶香, 質感幼滑, 唔會好甜, 食完都唔覺得膩👍🏻
雖然我地覺得定價比較進取, 不過又真係幾值得食!
🔸焦糖 Creme Brulee ($40)
🔹Hochicha 日式焙茶奶油泡芙 ($48)