2022-04-24
餐廳一入去就全係粉紅色,仲有一個好大既公仔機用黎影相,未食野已經影左半個鐘相,餐廳食物打到卡之餘,環境一流,好新淨。係窗邊睇到海同仲有室外可以坐。值得一題既係餐廳有好幾個唔同形象同唔同設計既地方,雖然都係以粉紅色為主但唔個角落都有少少唔同,枱枱凳凳同裝飾品都有唔同,好有新鮮感。另外個地點都幾好,食完仲可以落去藝術中心到睇下《前菜&主食篇》🍽burgergoals 不可能漢堡 $168有別於傳統漢堡,選用素食漢堡扒,加上牛油果,蕃茄,甜酸瓜,生菜,同普通漢堡一樣口感,但係油份同卡路里都比較少,啱晒鍾意食漢堡又怕肥嘅人。🍽Living Maki Platter 提生糙米壽司拼盤 (12 pcs) $288三種唔同口味嘅糙米壽司(脆辣菠蘿蜜卷,照燒茄子卷,金針菇黑松露脆卷)。每一個上面都放上可食用嘅鮮花,口感比較清新,內層比較香脆,十分新鮮。🍽Fig Salad 無花果鮮果沙律 $148採用新鮮嘅芒果,無花果,小蕃茄,青瓜,藜麥,加上帶有少少酸味嘅dressing, 好開胃。《甜品&飲品篇》🍽 Do or Donut 💰78打卡必點,勁大杯,我地2個share都覺得好大杯,有甜筒好像個倒轉了
另外個地點都幾好,食完仲可以落去藝術中心到睇下
《前菜&主食篇》
🍽burgergoals 不可能漢堡 $168
🍽Fig Salad 無花果鮮果沙律 $148
《甜品&飲品篇》
🍽 Do or Donut 💰78
打卡必點,勁大杯,我地2個share都覺得好大杯,有甜筒好像個倒轉了的雪糕同好多唔多顏色既棉花糖綑邊去點綴個杯身,奶昔好重士多啤梨味!必點!甜蜜到滿瀉!不過飲落比較heavy😂
🍽chessecake Lolly💰98 2個🍰
紅莓味同檸檬味,但要二個係最後食都滯滯地,味道係香濃既cream cheese比較實身,但覺得紅莓同檸檬味如果可以再出D就會比較好。甜味係適中,味道都唔錯。
🍽Mr blue sky💰68
又係勁大杯,又係打卡之選,味道有d難以形容,唔甜有陣陣橙皮同西柚味,比較有層次同有深度,底到有好多啫喱糖,好特別!
🍽Go fig-ure 💰78
奇亞籽布丁,當中分左好多層有椰子味cream係最上面,之後有原味既乳酪,下面好似係雜果呆既乳酪同好多無花果底部(十分推薦,好有驚喜!)
係我哋所有人都覺得最好食嘅甜品!