2017-12-30 105 views
粉紅色,大家會諗起啲咩?粉紅粉紅趣緻的臉?士多啤梨味嘅勞蘇?無論你諗起咩,呢個充滿少女情懷嘅顏色都啱晒我A姐同各位姊妹啦!荃灣新開嘅Girl Boss by Master Kama就係用粉紅色做主色,主打女性概念,裝修同餐具都充滿粉紅元素,真係可以影無限張相,IG story見!除咗食裝修之外,當然要試下啲食物,兩個人最啱叫Bossy Royal Set,有沙律或湯,前菜,主菜。三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律三文魚切成細細粒,加埋檸檬皮同柚子肉,好清新。蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律雖然賣相唔係好吸引,不過有我最鍾意嘅牛油果醬,蘋果同青瓜新鮮爽口,口感豐富,加埋蟹肉,真係無得彈。Girl’s 分享盤呢個二人拼盤,非常足料,有雞軟骨串,雞中翼,雞軟骨餃子,越式米卷同Shake Shake薯條。有得食,又有玩,正。Boss’s Seafood Platter海鮮拼盤大蜆、扇貝、魷魚和大蝦排得靚靚,份量都幾多。大蜆無沙,扇貝鮮甜,魷魚彈牙,大蝦肉實。另外仲有海鮮Cocktail杯,酸甜的醬汁配八爪魚粒,咬口十足,非常開胃。香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉辣辣地,好惹味,大蝦爽口彈牙,意粉煮得啱啱好。Girlbos
粉紅色,大家會諗起啲咩?
粉紅粉紅趣緻的臉?
士多啤梨味嘅勞蘇?

三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
三文魚切成細細粒,加埋檸檬皮同柚子肉,好清新。

香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉
辣辣地,好惹味,大蝦爽口彈牙,意粉煮得啱啱好。

Girlboss龍蝦包
漲卜卜嘅龍蝦包,啲料多到咇出嚟呀,龍蝦肉新鮮彈牙!麵包烘過,食落去微脆又不失麵包嘅軟熟感!最鍾意就係個醬汁,酸酸甜甜,好Fresh呀!

Lady's Beer
呢杯貌似啤酒嘅東東其實係由Butter Scotch、Cream Flavour泡製而成嘅特飲。嘩,上面嘅白色泡泡會郁㗎,好得意呀!而下面就係蘋果梳打。

Bunny’s Peach
熱果茶都係唔少姊妹們嘅首選,呢個白桃茶,唔係好甜,啱啱好,加上咁精緻嘅茶具,真係呃Like一流。

2017-12-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)