2023-08-26
依個套餐$388係包含加咗火龍果調色嘅牛乳鍋+barbie粉嘅墨魚滑+粉紅玫瑰花造型嘅砵仔糕🌹另外不得不提個環境,真係裝修得勁靚勁打卡😍唔同區域有唔同主色做主題🎨同埋我之後聽朋友講先知,原來裡面係有間隱蔽打卡房嫁🤩🥛牛乳鍋嚿木瓜好甜呀,同埋落咗好多乾花好少女夢幻感💗我哋係淥晒其他嘢,最後先淥菜,都仲仍然食到好出好濃嘅牛奶味🤩☯️ 太極兩儀 $428擺盤好靚📸 係結合咗浸過紅酒嘅安格斯牛肉🍷🐂 +浸過黑松露牛乳嘅梅花豬肉片🥛🐖相較下我就鐘意牛多啲,真係會食到淡淡嘅紅酒香😋而個豬就因為本身已經係食緊牛乳湯,所以會分別唔大,除非叫其他湯底😜🥟七彩餃子 $108每隻色都係有唔同餡料唔同口味嫁,記得綠色係有韭菜,藍色係有蟲草花,其他就唔記得lu🤪🦆台灣鴨血 $78好大片好動L,不過配牛乳湯底會味道太清,要沾返啲辣嘅調味先夠襯鴨血😆🐟即炸魚皮 $58塊塊都超大片,記得唔好淥咁耐先食呀😬🥬花花綠綠 $118超大一盤有大概10款蔬菜,而且食得出啲菜係好新鮮好甜呀😍🌹琥珀誘惑 $88Base係番石榴汁,然後再加咗奇異果汁🥝橙汁🍊菠蘿汁🍍酸酸甜甜好refreshing🥰同埋嚿玫瑰花冰溶得好慢,keep到成餐
🥛牛乳鍋
☯️ 太極兩儀 $428
🥟七彩餃子 $108
🦆台灣鴨血 $78
🐟即炸魚皮 $58
塊塊都超大片,記得唔好淥咁耐先食呀😬
🥬花花綠綠 $118
超大一盤有大概10款蔬菜,而且食得出啲菜係好新鮮好甜呀😍
🌹琥珀誘惑 $88
Base係番石榴汁,然後再加咗奇異果汁🥝橙汁🍊菠蘿汁🍍酸酸甜甜好refreshing🥰同埋嚿玫瑰花冰溶得好慢,keep到成餐都夠凍冰冰又唔會整淡嗰味👍🏻
💐花月豪庭 $128
好搞笑個外型似甜品,但其實佢都係杯飲品嚟嫁😆係加咗藍莓同蘋果嘅北海道牛奶,飲落會有啲似yogurt🥛面頭仲有嚿棉花糖蛋糕,同埋啲水果勁新鮮,食食吓火鍋可以食返幾個生果好解膩😚