2018-05-21 2361 views
火鍋店其實除左食火鍋外,都會推出不同口味食材來配合火鍋,咁先可以保持新鮮感食得到多元化味道,早排又去食我至愛既火鍋,今次去了旺角呢間開餐火鍋套餐除左有招牌三味鍋湯底提供外,另外都有手工粥底供應,由於鍋底不同所以套餐配料會有D分別,就楝咗手工粥底唔知食落有冇驚喜,先有前菜柚子沙律入囗酸酸甜甜夠開胃,麻香拌蟲草花食落好爽口至於粥底係瑤柱(附粥膽)等最後先落鍋食用,飲品點咗海底椰棷子沙冰入口陣陣淸甜爽。再來係時令海鮮拼盆有七款,海蝦,蟶子,魚片,蛤,魷魚,帶子同蟹,當然逐一放入鍋底慢慢享用,食到每款海鲜嘅鮮甜又多汁,其中蟶子,帶子同蟹食得相當滋味食完海鮮又點會少咗肉,要咗焱選手切prime肥牛,呢款肥牛肉質特別肥美,放係鍋裏滾幾下就可以食用,肥牛肉質好嫩滑肉味濃郁,入口啖啖肉滿足晒食慾輪到手工火鍋拼盆可以選五款食用,別蝦我(鮮蝦雪條棒)食落特別爽彈餡料足,鮮蝦雲吞,養顔花膠入口夠滑溜,其後有珍寶響鈴大大條響鈴炸得金黃鬆脆,就咁食已經溶化,再食埋新鮮時蔬籃又差不多到尾升,係時候放埋粥膽同蛋漿輕輕攪拌一陣,熄火再放蔥花,菜脯,冬菜增添香味,粥底入口好軟綿夠鮮甜食完一碗又一碗夠滿足,最後食埋自家製
食完一碗又一碗夠滿足,最後食埋自家製甜品,又品嚐一餐美味特色火鍋
$370 (Dinner)
  • 時令海鮮拼盆
  • 焱選手切prime肥牛
  • 珍寶響鈴
  • 別蝦我(鮮蝦雪條棒)