2021-03-05
去到沙田新城市廣場見客又未到食lunch時間,所以打算買飯盒返公司食,喺商場見倒呢間Zan Chee新開只做外賣嘅韓國餐廳!立即繼續我嘅 #食左當去左旅行系列 #韓國篇 !Gogogo! 店舖裝修簡潔衛生,所有飯盒已經包裝好,排隊手指指都買倒,收銀店員係韓國人~感覺自己去左轉韓國特別開心!🍱烤牛肉便當 Bulgogi DoSiRak Lunch Box $75 呢個便當係Bulgogi烤牛肉+ 五款配菜,配菜就日日唔同,我呢盒配菜包括有辣年糕,辣泡菜,醃蘿蔔,醬油鵪鶉蛋,同蔬菜,飯就係糙米飯。烤牛肉好林夠肉汁份量足,配埋糙米飯食好夾,配菜樣樣都好味,有齊我最鐘意食嘅嘢,泡菜辣左小小但可以接受, 鵪鶉蛋清香唔硬,辣年糕似係自己整特別軟身。成個飯盒好豐富好健康! 🥩🍚豬排飯捲 Pork Steak Gimbap $55外層好香麻油嘅豬排飯捲,豬排煎到好香唔係炸,蔬菜🥬配料特多同好新鮮,仲有一小條青辣椒!初初以為係青菜一啖食左,食食下先知好辣!飯捲好味夠飯肚,性價比好高!
烤牛肉便當
烤牛肉便當