2018-03-22
又再次去呢間餐廳幫襯,同媽媽食過之後覺得食物高質環境又唔錯,所以當表妺話想見面食好野,心中即時諗起它。約實表妺時到先入坐,佢覺得呢間餐廳幾隱世,無論地點同食物。罷設都有情調 前菜煙燻。海膽玉子燒 $108嘩 賣相好靚 送上枱時侍應話要等1分鐘先開,見到個玻璃蓋有煙在飄浮好得意,上次無叫到,終於食到啦! 開蓋即時傳來陣陣煙燻香氣,大大塊玉子上面還趴著海膽,食第一口蛋都鬆軟,連同海膽食又另一種鮮味。主食半生熟帶子。鮮茄扁意粉 $158賣相一般但味道超好味,帶子剛熟又滑,扁意粉吸收晒鮮茄好濃茄味意粉質地煙韌剛好。新鮮檸皮炸雞亦 $68 表妺最愛香口食物,所以由佢點左呢道小食,用上檸皮同檸汁去醃,另炸雞亦食時有點點果香同甜味,能減低熱氣感! 意式香草炸芝士條配自家黑松露醬 $68用上Mozzarella芝士同麵包糠,而麵包糠就會炸後較硬身脆口,還食到香草味道,適中芝士做到拉絲軟綿。
罷設都有情調
前菜