2025-02-24 0 views
係元朗想食抵食既東北菜,一搵就係老掌櫃! 呢到價錢相宜,而且唔收加一! 晚餐時間到埗,好爆場,就知道真係好食! 去到見到接近每枱都有叫到北京填鴨~ 所以我地都叫左黎食。呢到可以簡一隻或者半隻,如果好似我地得2個人,叫半隻就岩岩好!北京填鴨 (半隻)半隻都唔洗$200,好抵食。鴨皮色澤紅潤,皮脆肉嫩。香氣夠,而且鴨肉肥而不膩的。配埋青瓜同京蔥絲食,絕對可以解膩。重點係佢既餅皮份量都好夠,有成20塊,唔會食到尾淨係得肉唔夠皮! 糖醋魚塊份量同樣好多,醬汁酸酸甜甜,好開胃。魚肉啖啖肉,外皮就算淋左醬汁,都好脆口!欖菜肉鬆炒飯欖菜唔會太鹹,飯炒得好乾身,配埋碎豬肉,每啖都好滿足。豆沙鍋餅最後一定要叫個甜品,豆沙鍋餅色澤金黃,外脆內軟,整體甜而不膩。

北京填鴨 (半隻)

糖醋魚塊

欖菜肉鬆炒飯
欖菜唔會太鹹,飯炒得好乾身,配埋碎豬肉,每啖都好滿足。

豆沙鍋餅